tisdag 29 december 2015

Boule...och lite tokerier fr 2015 mm

                       KLUBB-BYTE...IGEN :-)

Yep...byter tebax te BOO från FAGERSJÖ.

Har haft det gött i Fagersjö detta år...byter mest av bekvämlighet.Tränar ju i BOO-hallen (Orminge) hela tiden.Fått spela rätt mycket i Fagersjö oxå...betydligt mer än jag (av erfarenhet fr förr) lär få göra i BOO...men numera zkiter jag i det.På gamla dar har jag lärt mig uppskatta träning mer än satsning på tävling...och att hitta medspelare är så äla svårt att det där zkiter jag numera i.Licensen har jag kvar nått år till...mest för att kunna ställa upp i Singel-tävlingar...dom få som finns.


Nu te året som gått.
Vad det gäller arbete så...stor besvikelse,då huvudjobbet sophämtning försvann.Därmed gav jag upp,la ner firman...och ansöker om pension från Feb-16.Ingen ide att zämpa vidare.Spec inte när Öst-statarna snor alla jobb med sina anbud som för oss vanliga ej går att konkurera med.
Min kommande pension blir ung 7000 efter skatt.Klarar jag mig på (aja...KAN bli knapert :-) )
då utgifterna ligger på rätt låg nivå.

Är rätt sliten i kroppen oxå...efter allt slit i 45 år (inga kontors-jobb direkt)...så jag kan nog faen va värd att slappa mig in te döden :-)

Politiskt (har ju blivit ett intresse det oxå) en ruggig besvikelse...med 7-klöverns helt galna beslut om att FÖRSÖKA dizza 20 % av landets väljare.Tror i och för sig att ngra av dom (främst M) ångrar detta.
Denna 7-klövers idiotiska resonemang om att SD bara har EN politisk fråga på sin agenda är och förblir helt sjukt som resonemang.Vi (SD) har så mycket mer där...men är väl för all del dom som sett mest realistiskt på detta med invandrar-frågan.Att det sen FINNS idioter inom detta parti får man väl köpa.Finns änu fler dårar bland övriga partier.Sådesa.

Nu har ju regeringen anammat lite av SD:s åsikter...men det är så dax nu det.Skola,jobb,boende,vård (inte minst äldrevården) mm kommer få lida för detta framöver.Tro mig.
Men som sagt...att bara dissa 20 % av befolkningen...helt enkelt frysa ut dom...är så otroligt odemokratiskt,för att inte säga korkat,att man i ett land som Sverige häpnar.Snacka om mobbning :-/.

Kommande år da?2016.
Mmm...nu börjar slappandet i och med gammålderns (63) inträde för mig.
Känns rätt ok faxtiskt.
Räknar med att vara tvungen att byta ner mig lite vad det gäller båt.Klarar mig med mindre.Vidare räknar jag med att spara en peng på att göra mig av med båtplatsen i Stavsnäs.Klarar mig egentligen med klubben här på Ingarö.Ska jag ut te kobbeland vintertid får det bli Waxholms-båt helt enkelt.

Har jag tur får jag ihop te en lite nyare bil oxå...men då får det bli en likadan som jag nu har.Aygoo:n är perfekt för mig ju :-)


Yep...från detta (lumpen-72) te nutid är steget inte långt...tydligen.Känns faen som igår detta ju. 
Men jag är inte bitter...jag ÄÄÄR inte bitter :-)

Aja...nu ut på en lång-promis.NÅTT måste man ju ha att göra.

GOTT NYTT ÅR önskas er alla.





                    

2 kommentarer:

Joachim Andersson sa...

Gott nytt år Ante! :)

Ante sa...

Detsamma,champ.Hops du mozar allt motstånd kommande år OXÅ...så dom som tror sig veta verkligen övertygas om det som dom flesta redan vet :-)